sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Talvilomahaaveita - Dubai

Jos en ole vielä paljastanut, niin paljastan nyt, että ollaan innokkaita matkustelemaan. Tapana on ollut tehdä kaksi ulkomaanmatkaa vuodessa, yksi talvella ja yksi kesällä. Tänä talvena on niin harvinainen tilanne, että molemmilla on mahdollisuus vähintään viikon talvilomaan, joten ekaa kertaa meillä on mahdollisuus vähän muuhunkin kuin pitkään viikonloppuun Euroopassa. Talvilomakohteeksemme on valikoitunut Dubai. 

Kuva lainattu: weheartit.com

Dubai ei ole tyypillinen suosikkimatkakohteemme. Jetset-elämä ja kaikki se glamour, joka sen ympärille kuuluu, ei tunnu yhtään omalta. Ei myöskään haluta käyttää kallisarvoista loma-aikaa shoppailuun tai rannalla löhöilyyn, vaan mielummin keskitytään näkemään ja kokemaan mahdollisimman paljon kyseisestä kohteesta. 

Kuva lainattu: weheartit.com

Mutta, juuri siksi tai siitä huolimatta, Dubai houkutteli eniten. Se on kerta kaikkiaan niin käsittämätön paikka, että se on pakko nähdä edes kerran elämässään. Kaikki se kulta ja kimallus, mieletön arkkitehtuuri, valtaisat ostos- ja viihdekeskukset, aavikko ja miten paikallinen kulttuuri oikeasti voi yhdistyä länsimaiseen huippumoderniin keinotekoisuuteen. Se vaan pitää itse kokea, se ei välity yhdenkään tuolla vierailleen matkakertomuksista, eikä sitä osaa vuosia maassa asuneetkaan pukea sanoiksi. 

Kuva lainattu: weheartit.com

Matkaa ei ole vielä varattu, mutta varataan heti, kun löydetään kohtuuhintaiset lennot. Ajatus olisi, että ajankohta olisi alkuvuodesta. Siihen mennessä mulla on pahimmat kiireet töissä helpottaneet ja toisaalta jos nyt vaihdan työpaikkaa (ei ole vielä arpajaisia pidetty, että voittaja olisi selvinnyt), olisin ehtinyt olla sen verran uudessa, etteivät nyt kovin pitkillä katso, kun heti ollaan lomalle jäämässä. Vauva-asiaa en tässä edes suostu miettimään. Me eletään nyt just niinkun hyvältä tuntuu ja jos vauvan ilmoitus tulostaan jotenkin vaikuttaa näihin, niin se on sitten sen ajan murhe. 

Kuva lainattu: weheartit.com

Mutta tällaisia lomasuunnitelmia siis, pääfokuksena elämykset ja äimistely. Historiaa  tai kulttuurinähtävyyksiä tuolta on turha hakeakaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti