keskiviikko 19. lokakuuta 2011

3. tavoite - stressin minimoiminen

Kun ruokavalio ja liikunta kokeiltu vaihtelevalla menestyksellä (liikuntaa en tainnut raportoidakaan kertaakaan), eikä ainakaan tällä panostuksella ole toistaiseksi ollut vaikutusta raskautumiseen, on aika siirtyä kolmannen tavoitteen pariin, edellisten lisäksi tietenkin.

Jos liikunta oli hankala toteuttaa, niin tämä on ähän sitäkin hankalampaa. Olen äärettömän työorientoitunut ja muutenkin taipuvainen jonkin sortin perfektionismiin, mitä tulee työasioihin. Toistaiseksi olen onnistunut välttämään siitä huolimatta pahimman stressin, koska olen oppinut aikatauluttamaan ja priorisoimaan asioita ja sitä kautta saamaan hallittua työkaaosta vähän paremmin, mutta vielä on paljon tehtävää. Olen myös huomannut alkaneeni clomihoidon alettua stressaamaan lapsettomuudesta ihan eri tavalla kuin aikaisemmin. Nämä yhdistettynä mieheni vähintään yhtä rankkoihin työkuvioihin vaikuttavat minuun todella rankasti. Koko ajan on enemmän ja enemmän hetkiä, jolloin yllätän itseni haaveilemasta, en enää vain uudesta työstä, vaan täydellisestä elämänmuutoksesta ja irtiotosta meidän molempien osalta. Heikoimpina hetkinä voisin kuvitella jääväni vaikka työttömäksi, kunhan vaan saisin enemmän aikaa itselleni, parisuhteelle ja kaikille niille asioille, joista saan iloa ja joiden avulla jaksan niitä kurjempiakin juttuja paremmin. Mieheni jakaa ajatukseni, joten kukapa tietää, milloin on se hetki kun päätetään poistua oravanpyörästä tekemään jotain mielekkäämpää. Toivottavasti se mielekkämpi ilmaantuisi kuitenkin vauvan muodossa ennen tätä..

Kolmanteen clomikiertoon olen ajatellut lähteä näillä:
  • En ole töissä kuin lakisääteisen työajan päivitäin, ellei se ole seuraavan päivän sujumiseksi välttämätöntä.
  • Vietän mieheni kanssa enemmän aikaa arki-iltaisin.
  • En kiellä itseltäni mielihyvää tuottavia asioita, kuten shoppailua ja kohtuullista herkuttelua.
  • Kieltäydyn kutsuista, joihin normaalisti vastaisin kohteliaisuudesta myöntävästi, vaikkei yhtään kiinnostaisi.
  • Panostan kodin puhtauteen ja siisteyteen, sillä sekasotku aiheuttaa stressiä.
  • En mieti työasioita vapaa-ajalla.
  • Sisustan työhuoneestani viihtyisämmän.
  • Otan itselleni omaa aikaa ja varataan vähintään kerran kuussa viikonloppu, jolloin ollaan ihan kahdestaan miehen kanssa ja tehdään vaan kivoja asioita.
  • Mietin keinoja tehdä täysvaltainen irtiotto jotenkin järkevästi ja teen töitä niiden keinojen mahdollistamiseksi.
  • Yritän olla stressaamatta vauvaprojektista.

Tavoitteena tässäkin olisi, että jatkan tätä, kunnes raskaudun, mutta toivottavasti tästä jäisi tapa ihan koko loppuelämäksikin.

Kuva lainattu: crowneplaza-helsinki.fi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti