sunnuntai 28. elokuuta 2011

Käyttöön, kierrätykseen, tuunattavaksi, pois.


Taas on se aika vuodesta, kun aletaan kaivaa (viime päivien helteistä huolimatta) talvivaatteita säilöstä ja miettimään kesävaatteiden pakkaamista odottamaan seuraavaa kesää. Mulla liittyy tähän hetkeen aina myös vaatekaapin sisällön läpikäynti muuten ja vaatteiden lajittelu poisheitettäviin/hyväntekeväisyyteen, käsityöproggiksiin käytettäviin, kirpparille myytäviin ja aktiivikäytössä oleviin.

Aktiivikäytössä oleviin lasken kaikki vaatekappaleet, joita olen käyttänyt vähintään kerran menneen vuoden aikana sekä juhlavaatteet, jotka koon puolesta menevät vielä ja edelleen voisin kuvitella ne pukevani päälleni. Juhlavaatteille en voi olla ihan noin tyly, että yhden käytön perusteella tekisin päätöksiä, koska juhlia ei kuitenkaan niin usein tässä taloudessa ole.
Kirpparilla myyn sitten kaikki ei-aktiivikäyttöiset vaatteet, jotka ovat riittävän hyväkuntoisia, jotta joku muukin niitä vielä voisi käyttää. Nämä käytetty-alle-kerran-vuodessa-vaatteet ovat ainakin siihen omiaan. Myös liian pienet tai isot vaatteet, joitka muuten olisivat aktiivikäytössä päätyvät tähän kasaan.
Käsityöproggiksia varten olen jemmannut "lumppua" niin kauan kuin jaksan muistaa. Se, tuleeko noista tehtyä koskaan mitään, on eri asia, mutta uskon tosi vakaasti siihen, että jonain päivänä noista syntyy esim. vauvanvaatteita. Enkä suostu tavasta luopumaan!
Poisheitettäviin jää sitten kaikki muut. Käytännössä mun poisheittäminen on sitä, että vien vaatteet UFFin laatikkoon, jos ne on ehjiä ja jollain tasolla vaatteen näköisiä vielä. En vaan pysty heittämään vaatetta roskiin, ellei se oo oikeasti niin rikki, ettei se oo korjattavissa kuin törkeästi paikkaamalla.

Tänä vuonna selvisin heittämällä muutamat kulahtaneimmat alusvaatteet ja sukat pois, UFF:n laatikkoon ei päätynyt mitään, kirpparikasaan päätyi kolme kassillista, käsityöproggiksiin ei siirtynyt kuin vanhoja pyyhkeitä ja yksi hame, jonka aion värjätä, ja aktiivikäyttöön jäi sen verran, että talvivaatteet mahtuvat vielä hyvin seuraksi, eikä mitään valtavaa ahtautta kaappiin tullut. Olen saldoon oikein tyytyväinen. Vielä kun nuo kirpparijutut menisivät kaupaksi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti